Ajánló

Homeland



Homeland - 1. évad (Homeland)

"A műfaj ugye összeesküvéses pszicho-thriller, a jobbik fajtából, a Howard Gordon-Alex Gansa írópárostól (X-Akták, 24, bár Gansa csak az utolsó két évadban vett részt Jack Bauer kalandjainak írásában).

Az alapfelállásról pár szó, hátha még valaki nem találkozott vele: egy afganisztáni küldetés során egy elzárt szobában egy amerikai foglyot találnak. Kiderül, hogy Nicholas Brody őrmesterről van szó, aki 8 évvel korábban tűnt el egy bevetés során és mindenki halottnak hitte. Most viszont az egész nemzet egy hőst lát benne, aki éveken át ki volt téve a terroristák kínzásának. Egyedül egy fiatal CIA-elemző gyanítja, hogy valami nincsen rendben, ennek az oka pedig az, hogy korábban kapott egy olyan fülest egy informátortól, hogy egy amerikai hadifogoly átállt a terroristák oldalára. Vajon Brody őrmester lenne az, akit most egy támadás előkészítésével küldtek vissza hazájába?

Nem rossz felütés, de ennyiből egy tipikus Tom Clancy-utód szerző tucatkrimije is lehetne. Ami viszont kiemeli a középszerűségből, az a megvalósítás. A Showtime odatette magát, szabad kezet adott Gordonnak, aki így kihasználhatott minden rendelkezésre álló lehetőséget.

FELIRATOS!

010203, 04, 05

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...